Blogg / Purchase-to-pay

Se filmen om Kew Electrical

Vår partner Canon UK har implementerat Palettes system för purchase-to-pay hos Kew Electrical i England. Systemet gör det möjligt att helt automatisera hanteringen av leverantörsfakturor vilket medfört ökad produktivitet och kontroll på deras ekonomiavdelning.

Om Kew Electrical

Kew Electrical är en privatägd återförsäljare inom elektronikbranschen som idag har 24 försäljningskontor i södra England. De täcker även Nordirland genom sitt kontor i Belfast. Företaget startades 1996 av nuvarande VD Geoff Kerly och har idag ca 300 anställda och en omsättning på 70 miljoner pund.

Affärsidén är att ha efterfrågade varor i lager och kunna behandla inkommande ordrar samma dag och därmed erbjuda snabb leverans. En stor framgångsfaktor är den kunniga och erfarna personalen som bidragit till att Kew Electrical idag är en av Storbritanniens snabbast växande grossistföretag.

Utmaningen

Kew Electrical processade 96 000 leverantörsfakturor manuellt varje år. Varje vecka hanterade ekonomiavdelningen tusentals fakturor och arbetsbelastningen ökade i takt med att företaget växte.

Lösningen

På ekonomiavdelningen var man tvungen att manuellt matcha varje leverantörsfaktura mot respektive inköpsorder. Denna process upptog i stort sett all arbetstid inom leverantörsreskontra-teamet. Dessutom blev ofta månadsboksluten försenade på grund av den tunga arbetsbördan.

Efter implementationen av en digital lösning för hela flödet från inköp till betalning, blev processen automatiserad och effektiviteten på ekonomiavdelningen ökade kraftigt. Inkommande fakturor tolkas nu automatiskt av systemet och förs vidare genom ett förutbestämt digitalt flöde för attest och betalning.

Resultat

Den automatiserade matchningen av leveransbekräftelser, fakturor och ordrar har ökat produktiviteten inom Kew Electricals leverantörsreskontra-team med 80%. Detta ger företaget möjlighet att växa ytterligare utan att behöva utöka den administrativa personalstyrkan. Dessutom ger P2P-plattformen en flexibilitet och skalbarhet som gör att Kew Electricals kan öka sin fakturavolym med 10% per år utan att arbetsbördan på ekonomiavdelningen ökar nämnvärt.

Skriv ut eller dela Publiceringsdatum: 2017-10-19