Palette Software har lett utvecklingen inom elektronisk fakturahantering i Sverige i 20 år med stor framgång. De senaste åren har stora investeringar för framtiden tagits vilket påverkat resultat och tillväxttakt men 2019 är året då det vänder. Senast i raden av satsningar är tillsättning av ny VD, Mats Ferm.

Read full article

Erfarenhet av försäljning inom mjukvarubranschen

Mats Ferm med lång erfarenhet av mjukvarubranschen och sedan i höstas VP of Sales säger såhär om sin nya roll på företaget:

“Palette Software har lagt om leverans- och affärsmodell till klassisk cloud, vi har strukturerat om organisationen, förvärvat bolag och stängt produktlinjer från tidigare förvärv och är idag rustade för att ta vårt renodlade P2P-erbjudande till våra huvudmarknader i Norden och våra tillväxtmarknader i Europa, Nordamerika och Australien. Med de två starka produktlinjer vi har som riktar sig till allt från små företag till stora globala organisationer attraherar vi nya partnerkanaler och når ut till miljontals företag som söker automationslösningar. Potentialen är enorm och vi rekryterar kontinuerligt utvecklare för att möta efterfrågan på nya integrationer och funktioner från våra tillväxtmarknader”.

Förvärv av Censoft

Senast i raden av förvärv är uppstickaren Centsoft som nominerats till DI Gasell flera år och sedan förvärvet för ett år sedan har etablerats på fem nya marknader. Christoffer Hartung, grundare och VD på Centsoft, säger såhär:

“Jag sålde Centsoft till Palette Software då min produkt kompletterar Palette Softwares erbjudande och tillsammans når vi helt nya segment på marknaden. På mindre än ett år har vi fått ut Centsoft på fem nya marknader vilket hade varit omöjligt för mig med den organisation jag hade tidigare. Det mesta har skett sedan Mats tillträdde som global försäljningschef i höstas och jag har fullt förtroende för hur han tar globaliseringen vidare i sin nya roll.”

Dela inlägget

Mer spännande läsning