Dagens frukostseminarium om purchase-to-pay

I morse arrangerade vi på Palette ett välbesökt frukostseminarium om hur man kan digitalisera processerna på ekonomiavdelningen med hjälp av moderna stödsystem och på så vis få bättre kontroll och överblick på kostnaderna.

Dagen inleddes med en god frukost från Taverna Brillo och nybryggt kaffe från Kaffeknappen.

Vår gästtalare, Eva Petré Rege från Coor Service Management, berättade om hur man på Coor arbetat med kravställning och upphandling av ett nytt modernt system för elektronisk fakturahantering (EFH). Coor Service Management har valt att automatisera sin hantering av både inköp och leverantörsfakturor med den senaste versionen av vår lösning, PaletteArena 6.5.

Maria Hult, produktspecialist hos Palette, berättade om hur man enkelt kan ta klivet upp till ”full purchase-to-pay”, när man väl har automatiserat sin hantering av leverantörsfakturor. Genom att koppla på ett inköpssystem till sin befintliga fakturahanteringslösning är det möjligt att uppnå en så kallad ”touchless” process av hela flödet från inköp till betalning. Det är då man ser de stora möjligheterna att få kontroll på kostnaderna i bolaget. Maria menar att när man får en bra överblick och kontroll i ett tidigt skede, på de kostnader som finns, har man också möjlighet att påverka slutresultatet istället för att analysera hur resultatet faktiskt blev.

Seminariet avslutades med en frågestund där Joachim Andersson från vårt svenska försäljningsteam var moderator och delgav några intressanta reflektioner från seminariet.