Optimera din semester med Palette

2021-06-22 / in Fakturahantering

Visste du att det finns flera funktioner i Palette som kan bidra till en bättre ledighet?

Smarta tips inför semestertider

Undvik bluffakturor med Varningslistan

Under sommaren är det vanligt med vikarier på ekonomiavdelningen. Dessa vikarierande medarbetare kanske inte har samma kunskap och insikter i verksamheten som den ordinarie personalen. Inom leverantörskontra ökar då risken för att s.k. bluffakturor tar sig igenom systemet och blir betalda.

För att skydda sig mot bluffakturor kan man prenumerera på vår tjänst Varningslistade leverantörer. Då får ni direkt vid fakturans ankomst en varning om att kan den kommer från ett oseriöst företag. Läs mer om Varningslistan som erbjuds i Sverige.

Automatisera med avtalsmodulen

Med Palettes avtalsmatchning är det enkelt att automatisera hanteringen av periodiska fakturor. Se till att fakturor som kan matchas mot avtal inte blir liggande under sommarmånaderna. Sätt istället upp regler för dessa återkommande fakturor och se till att få en attest på hela avtalet innan sommaren. Då kan systemet matcha, kontera och godkänna dessa fakturor – så länge de inte avviker från i förväg bestämda toleransnivåer. Slutgodkända fakturor förs över till affärssystemet för betalning och definitivbokning – helt automatiskt. Läs mer om avtalshantering på ett enklare sätt

Funktioner i Palette som maximerar ledigheten

Vikariehantering

I Palette finns en funktion som kallas tillfällig användare. Med denna kan du delegera hela din roll roll/inkorg till en annan användare som under din frånvaro hanterar inkommande fakturor, rekvisitioner och avtal som behöver granskas eller attesteras.

Det är möjligt att lägga vikariehantering i flera steg: att en person tar ansvar för min inkorg från YYMMDD till YYMMDD och därefter delegeras inkorgen till en annan användare från YYMMDD till YYMMDD.

Även om du har en vikarie på din roll kan du gå in och se och hantera ärenden i Palette – om du så önskar.

Efter semestern kan du fortfarande söka på alla de fakturor, rekvisitioner eller avtal som har hanterats av din tillfälliga användare.

Använd Palette i mobilen under din semester

Gör det du måste direkt i mobilen

För många chefer och medarbetare är det inte möjligt att delegera alla arbetsuppgifter. Fakturor och inköp kan behöva attesteras även under sommaren och då är det så klart väldigt bekvämt att kunna göra det direkt i mobilen.

Om ni har vår mobillösning kan alla användare hantera sina fakturor och rekvisitioner direkt i mobilen. För kunder som har migrerat till molnet, ingår mobil åtkomst i grundlicensen.

Med Palettes mobila gränssnitt blir det enkelt att attestera, kontera, lägga kommentarer, uppdatera flödet och sköta inleveranser även från solstolen eller stugan.

Det finns helt enkelt ingen ursäkt för att låta fakturor bli liggande!

Läs fler inlägg

Snabb fakturaattest med rätt system

Det är knappast någon som missat att vi befinner oss mitt i ett en digital transformation – som accelererats på grund av Covid-19 och dess följder. Företag strävar efter att digitalisera arbetsflöden inom de flesta områden – så även inom leverantörsreskontra och fakturaattest.

Ännu inte kund hos Palette?

Boka en demo, så berättar vi mer om hur vårt system kan underlätta för er verksamhet