Palette expanderar och tar in kapital från Monterro

Palette och Monterro 1 har slutit en överenskommelse om att Monterro förvärvar en minoritetspost samt investerar expansionskapital Palette Software & Consulting AB. Grundarna kvarstår som huvudägare och fortsätter aktivt i bolaget.

Palette är en ledande leverantör inom mjukvarulösningar som effektiviserar de ekonomiska processerna från beställning till betalning, allmänt benämnt ”Purchase to Pay”. Med den egenutvecklade produktsviten PaletteArena hjälper Palette företag över hela världen att automatisera och matcha inköp, fakturor och avtal. Idag har Palette över 1 800 kunder i 50 länder.

Palette har haft alltid haft en god tillväxt och bra lönsamhet. Hittills i år är tillväxten ca 25% och nu är avsikten att öka tillväxten ännu mer.

– När vi träffade Monterro första gången slogs vi av hur väl de passade in i vår strategi och med vad vi ville åstadkomma med Palette. Deras engagemang och erfarenhet kommer att vara till stor nytta för vår utveckling och fortsatta expansion ut i världen säger Lars Ola Petters CEO på Palette Software & Consulting AB.

– Vi är imponerade över den plattform och marknadsposition som Palette byggt under lönsam tillväxt och ser fram emot att stödja bolagsledningen med att vidareutveckla och stärka både position och erbjudande. Med Monterros erfarenhet av att expandera nordiska programvarubolag internationell ser vi att Palette passar utmärkt in vår portfölj, säger Lars Sveder, Managing Partner på Monterro 1 AB.

Läs mer om Monterro på deras hemsida