USA-kontor i Chicago

Palette Software öppnar USA-kontor

Som ett led i sin utlandsexpansion öppnar svenska mjukvaruföretaget Palette kontor i USA. Företaget har varit verksamt på den amerikanska marknaden under några år men förstärker nu satsningen.

Palette Software är en ledande leverantör av lösningar som täcker hela processen från inköp till betalning. Företaget inledde för några år sedan en utlandsexpansion med mål att gå in på en ny marknad varje år. Nu öppnar Palette kontor i Chicago i USA för att ta en större andel av den nordamerikanska marknaden där företaget ser en stor potential.

– Vi har sedan tidigare ett par medarbetare på plats i USA och ett etablerat partnernätverk, men nu kommer vi att utöka personalstyrkan för att expandera i USA och Kanada, säger Lars Ola Petters, VD på Palette. Vårt partnernätverk kommer även fortsättningsvis att vara viktigt för oss och genom nya kontoret kommer vi att kunna ge ett bättre lokalt stöd för båda befintliga och nya partners.

USA-organisationen växer från tre till tio medarbetare

Palette har idag tre medarbetare i USA och kommer nu att göra flera nyrekryteringar. Inom ett år räknar företaget med att USA-organisationen består av runt tio medarbetare. Palette har redan ett 40-tal kunder i Nordamerika, inom bland annat tillverkning, transport, sjukvård, life science och tjänstesektorn.

– Vi ser samma behov i Nordamerika som i Europa. Man vill helt enkelt få ökad kontroll och automatisering över flödena från inköp till betalning, säger Bernt Olausson, USA-chef på Palette. Vi har en väldigt bra produkt som ligger rätt i tiden då allt fler organisationer efterfrågar integrerade lösningar för webben, mobilen och molnet. Med ett eget kontor i USA får vi helt andra förutsättningar att expandera vårt partnernätverk, bygga en lokal närvaro och ta marknadsandelar.

Bernt Olausson har över 20 års erfarenhet från IT-branschen med fokus på affärssystem. Han har tidigare arbetat i bland annat USA, Storbritannien, Tyskland och Frankrike med uppgift att bygga upp dotterbolagsverksamheter och partnernätverk.

Ladda ner hela pressmeddelandet:

Palette-öppnar-USA-kontor