Attendo logo

Case

Attendos botemedel mot växtvärken: Palette

När Sveriges ledande vård- och omsorgsföretag Attendo växte ur sitt system för leverantörsfakturor vände de sig till Palette. Med hjälp av Palette har Attendo lyckats hantera tre gånger så många leverantörsfakturor – på lika många anställda.

– Ett knapptryck och vips så har man registrerat 800 fakturor, säger Erik Råberg som är systemförvaltare på Attendo.

Fler fakturor, mindre arbete

Attendo har växt så det knakar de senaste åren och under 2017 omsatte bolaget drygt 11 miljarder kronor. Med ökad tillväxt tillkommer också fler leverantörsfakturor. I Attendos fall har antalet ökat från runt 50 000 till närmare 180 000 på åtta år. Ekonomiavdelningen insåg tidigt att de behövde ett system som kunde hjälpa till att automatisera de manuella processerna för att ta hand den allt större mängden leverantörsfakturor. Erik Råberg berättar att man helt enkelt inte hann med att hantera alla fakturor, och fortsätter:

– Men i och med bytet till Palette så har vi kunnat hantera tre gånger så många som i vårt tidigare system. Det var möjligt eftersom Palette sköter det mesta automatiskt åt oss.

Håller tidstjuvarna borta

För varje standardfaktura som Attendo tar hand om har antalet manuella steg minskat med fyra stycken, sedan bolaget bytte ut det gamla systemet mot Palette. Med tanke på att Attendo väntas hantera 180 000 fakturor i år innebär det att den manuella handpåläggningen minskar med drygt 800 000 moment.
– Det har inneburit en otrolig tidsbesparing för oss, menar Erik.

Självförklarande

Förkonterade fakturor, inköpsordermatchning och regelbaserade flöden är några av de funktioner som Palettes system erbjuder.

– I Palette kan du styra nästan vad som helst hur du vill

Att Palette är precis lika enkelt att lära sig som att arbeta i var en stor anledning till att Attendo valde just deras system.
– De flesta som arbetar på Attendo är fantastiska när det kommer till vård och omsorg, men vi kan inte kräva att de är datatekniker också, säger Erik Råberg och fortsätter:

– Med Palette är det enklare att göra rätt. Om du gör fel så får du veta det.

Skriv ut eller dela
Se intervjun med Erik Råberg på Attendo

Info

Om Attendo

Sveriges äldsta omsorgsföretag grundades 1985 och är nu ett av Sveriges ledande inom sin nisch. Bolaget har runt 24 000 anställda och verksamhet på ett 70-tal orter i Sverige men även i Norge, Danmark och Finland. Attendos erbjuder tjänster relaterade till äldreomsorg, personer med funktionsnedsättning (LSS) samt individ- och familjeomsorg (IOF).

Kund: Attendo
Bransch: Vård och omsorg
Område: Sverige, Norge, Danmark och Finland
Affärssystem: Visma Business
Antal fakturor/år: 180 000
Antal anställda: 24 000
Processer som automatiseras med Palette: Fakturahantering, avtalshantering och inköpsordermatchning