Perryman ser stora fördelar med automatiserad fakturahantering

The Perryman Company tillverkar detaljer av titan för industrin som används inom ett flertal områden, t.ex. medicinteknik, flygindustrin samt bygg- och anläggningsbranschen. Företaget har sitt huvudkontor i Houston, Pennsylvania, USA.

Företaget hade en utmaning i att hantera leverantörsfakturor på ett effektivt sätt. Man hade implementerat en digital lösning för datafångst, men var inte nöjd resultatet.

The Perryman Company logo

Kundinformation

Kund:  The Perryman Company

Bransch:  Tillverkning – metallindustri

Område:  USA

Affärssystem:  Aptean

Fakturor/år:  25000

Användare:  300

Automatisering:  Skanning/tolkning av fakturor, attestflöde, fakturamatchning, avtalshantering.

Perryman automatiserar skanning, tolkning och matchning av fakturor

Utmaningen

Perryman hanterar ca 25000 leverantörsfakturor om året och arbetar i det molnbaserade affärssystemet Aptean.

Tidigare ägnade man åtskillig tid åt manuell registrering av fakturainformation, vilket gjorde processen långsam. Dessutom genererade den manuella faktorn hel del fel och det hände att fakturor tappades bort. Efter att ha provat ett första mjukvarustöd för processen, beslöt man sig för att se sig om efter ett annat system som bättre matchade verksamhetens komplexitet.

Perryman kontaktade Palette i hopp om att få ett mer effektivt systemstöd på plats, som också kunde avhjälpa de problem man upplevde med skanning och tolkning av fakturorna.

Med Palette fick Perryman också tillgång till flera tilläggsmoduler som ytterligare reducerar arbetsbördan inom ekonomiavdelningen.

– Med Palette digitaliseras alla leverantörsfakturor direkt vid ankomst och hamnar i inkorgen i Palette som är enkel att överblicka. Automatiseringsgraden för datafångsten ligger på 95%.

Inköpsordermatchning

Automatisk fakturamatchning mot inköpsorder har gett Perryman en process som fungerar helt utan manuell handpåläggning. Endast eventuella avvikelser behöver idag hanteras av personalen.

Avtalsmatchning

Palettes modul för avtalshantering gör det möjligt att även automatisera matchningen av periodiska fakturor, såsom hyra, leasing och andra abonnemangstjänster. Genom att registrera och få attest på avtalet, kan sedan hela periodens fakturor matchas och hanteras helt automatiskt av systemet – så länge de inte avviker från avtalet.

Med avtalsmodulen kommer funktionalitet för automatiserade påminnelser om förnyelse, omförhandling eller uppsägning – så att dessa viktiga datum inte glöms bort.

Perryman valde Palette för att automatisera hanteringen av leverantörsfakturor

The Perryman Company i USA automatiserar sina finansiella processer med Palette

Ladda ner hela kundcaset

Ladda ner och läs kundcaset som PDF. Det är helt kostnadsfritt!

Är du redo för att ta nästa steg?

Berätta för oss vilka utmaningar ni har