Attestera fakturor – hantera endast avvikelserna

Automatisera dina leverantörsfakturor med Palette. Med förutbestämda flöden för att attestera fakturor blir processen snabb och effektiv.

Automatiserat flöde för attestering av fakturor

Fakturahanteringen är själva kärnan i vår lösning och den utgör grunden för att kunna effektivisera hela processen från inköp till betalning. Det är också fakturahanteringen som många företag automatiserar först, oftast med mycket goda resultat. En optimal process uppnår du i nästa steg med attestering av digitala inköpsordrar och beställningar som sedan matchas mot inkommande fakturor och kontrakt helt automatiskt. Då är det endast avvikelserna som behöver hanteras när fakturan väl kommer vilket spar mycket tid för dina anställda. För att minimera tidsåtgången för att attestera fakturor genereras ett automatiskt attestflöde och konteringsförslag i vår lösning.

“Vi kunde snabbt konstatera att Palette skulle bli vårt nästa system när vi såg bredden på funktionalitet i lösningen.”

Özlem Sener, Systemansvarig på Peab Fastighetsutveckling

Enkel avvikelsehantering

För att underlätta arbetet med avvikelsehantering, kategoriseras alla avvikelser i olika typer och färgkodas. Det ger dig en snabb och tydlig överblick och genom att arbeta aktivt med matchningsstatistiken, kan du bearbeta de leverantörer som har många avvikelser i syfte att ytterligare öka automatiseringen för din avvikelsehantering. Avvikelsetolerans för hur mycket en faktura får skilja sig mot en order kan sättas på huvud- eller radnivå. Det går att sätta avvikelsetolerans i procent eller exakt belopp. Olika parametrar kan tillämpas för olika bolag och leverantörer beroende på behov och attestflöde.

Fem huvudfunktioner:

  • Full automatisering av dina leverantörsfakturor
  • Förutbestämt attestflöde ger ökad kontroll
  • Konteringsförslag minimerar tidsåtgången
  • Attestering av fakturor i mail eller i mobil
  • Enkel avvikelsehantering i användarvänlig miljö

Fördelar med Palettes attestering av fakturor

Sänk kostnaderna

Ett modernt och molnbaserat system för att attestera fakturor sänker kostnaderna med upp till 80% och skapar mer tid till annat.

Snabbare arbetsflöde

Palette effektiviserar hela arbetsflödet från att leverantörsfakturan kommer in till att den är konterad, genomgått attestering och registrerad i ekonomisystemet.

Attestera fakturor online

Vårt system ger dig enkel åtkomst på och utanför kontoret. Attestera fakturor på datorn, surfplattan eller i telefonen.

Skydd mot bluffakturor

Tjänsten Varningslistade leverantörer ger ett automatiskt och effektivt skydd mot bluffaktörer på marknaden. Varje gång en faktura kommer in i systemet görs en slagning mot ett väl uppdaterat register över kända blufföretag. Vid träff, visas en varning med information om att leverantören anses vara oseriös och kan utgöra en potentiell risk. På detta sätt skyddas du inte bara mot nya leverantörer, utan får även en extra kontroll på de företag ni redan har en affärsrelation med.

Hantera flera bolag och språk

I Palettes fakturahanteringslösning kan du bygga upp strukturer som stödjer många bolag i samma miljö eller i parallella miljöer, oavsett om dessa finns i samma land eller utspridda över världen. Det är enkelt att sätta upp reglerna för hur moms, momskoder, EU-moms, omvänd momsplikt, bygg- och fastighetsmoms ska hanteras. Systemet finns i ett flertal språkversioner, bland dem de nordiska språken, franska, engelska, tyska, holländska, spanska och polska.

Förenkla hanteringen av kontrakt och avtal. Matcha periodiska fakturor mot avtal och få automatiska påminnelser inför kontraktsförnyelse.

Effektivisera inköpsprocessen genom att handla rätt vara, från rätt leverantör till rätt pris. Få kontroll över de indirekta kostnaderna.

Med automatisk ordermatchning tar vi hanteringen av dina leverantörsfakturor till nästa nivå – vårt mål är att du inte ska behöva hantera fakturan alls.

Få en sammanhållen bild av status, flöden och värdefulla nyckeltal. Identifiera flaskhalsar i organisationen och se möjligheter till ökad kostnadseffektivitet.

Våra kundreferenser

Clas Ohlson automatiserar med Palette
One of Sweden’s best-known retailers, Clas Ohlson, operates around 200 physical stores in Sweden, Finland, Norway, Germany, and England.
Coor Service Management kundreferens
Facility management-leverantören Coor brottades under många år med en omständlig fakturahantering. När företaget bestämde sig för att ersätta sitt fakturahanteringssystem med en komplett purchase-to-pay-lösning föll valet på Palette.
PEAB Fastighetsutveckling valde Palette
Peab Fastighetsutveckling, ett av Peab-koncernens affärsområden, hade sedan flera år ett fakturahanteringssystem, men trots det så hanterades flera processer manuellt.

Är du redo för nästa steg?

Berätta för oss vilka utmaningar ni har