E-faktura höjer kvaliteten och spar tid

E-faktura är det mest effektiva sättet att ta emot och överföra fakturainformation till Palette. Fakturorna blir direkt tillgängliga och behöver varken scannas eller tolkas. Den interna kontrollen ökar i samma takt som kostnaderna minskar.

Quote from Palette customer
Vi inledde samarbetet med Pagero 2009. Det första vi gjorde var ett leverantörsbearbetningsprojekt för att få våra leverantörer att börja skicka e-fakturor istället. Pagero kontaktade leverantörerna två till tre gånger och resultaten var mycket bra.

Mariana Andersson, Manager Accounts Payable, Stena Line

Optimera de inkommande e-fakturorna med Palette

E-faktura – så går det till

Med Pageros e-fakturatjänster kan du uppnå ett 100% digitalt flöde av leverantörsfakturor direkt till Palette. Elektroniska fakturor skickas i önskat format och de leverantörer som inte kan hantera elektroniska fakturor skickar PDF- eller pappersfakturor som därefter omvandlas till elektronisk data och levereras till Palette. Genom att ansluta dig till Pagero får du tillgång till ett nätverk med 2,5 miljoner företag världen över. Pagero har samtrafikavtal med en stor mängd andra operatörer på marknaden och är en godkänd accesspunkt i alla de länder där PEPPOL har införts.

Fördelar med elektronisk faktura

Med e-faktura minimerar du manuellt arbete, i synnerhet om du vill fånga information om artiklar på radnivå. Inläsningsfel elimineras och ingen verifiering av uppgifter behövs. E-fakturor kommer fram snabbare och för dig som har utländska leverantörer gör det stor skillnad. Såväl spårbarheten som säkerheten ökar med e-faktura, och du minimerar negativ miljöpåverkan.

 

 

e-faktura företag

Fem huvudfunktioner:

  • Automatisk konvertering till och från alla format
  • Tjänster som uppfyller lokala regler för arkivering och momshantering etc.
  • Säker kommunikation via krypterat nätverk
  • Hanterar priskatalog, order, orderbekräftelse, leveransavisering, faktura och påminnelse
  • Transaktionshistorik 90 dagar
Komplettera med:

Kontrakt

Förenkla företagets hantering av kontrakt och avtal. Matcha periodiska fakturor mot avtal och få automatiska påminnelser inför kontraktsförnyelse.

Beställning

Få full kontroll över kostnaderna redan innan de uppstår! Det blir möjligt när beställningar görs digitalt i det system där leverantörsfakturorna hanteras.

E-faktura

Automatisera din fakturahantering med e-faktura eller scanning och tolkning av pappersfakturor. Med Pagero når du 2,5 miljoner företag.

Ordermatchning

Med automatisk inköpsordermatchning försvinner många manuella steg samtidigt som kontrollen ökar. Matcha fakturorna direkt mot inköpsorder och sätt upp regler för vilka avvikelsenivåer som accepteras.

Attest & avvikelser

Automatisera leverantörsfakturorna och spara massor av tid. Systemet matchar fakturorna, attest görs i mobilen och endast avvikelserna hanteras manuellt.

Analys & rapportering

Med hjälp av all data som finns i Palettes fakturahanteringslösning kan du ta fram realtidsrapporter över kostnader, leverantörer och betalningar. Få en sammanhållen bild av status, flöden och värdefulla nyckeltal. Identifiera flaskhalsar i organisationen och se möjligheter till ökad kostnadseffektivitet.

Varför använda Palette?

Bättre tillgänglighet

Med vår lösning för du enkel åtkomst på och utanför kontoret. Attestera dina fakturor på datorn, surfplattan eller i mobilen.

Effektivare processer

Ett modernt och effektivt system för hantering av leverantörsfakturor sänker kostnaderna och skapar mer tid till annat i er organisation.

Större kontroll

Omedelbar kontroll över alla fakturor oavsett status ger dig god överblick, snabbare attestflöde och smidiga månadsavstämningar.

quote
Vi tar emot våra leverantörsfakturor via Pagero in i Palette och skickar kundfakturor från två system, också via Pagero. Oavsett vilket system det handlar om har det gått smidigt.

Lauri Matikainen, Finance Manager, Renta Group

Palette customer

Skicka e-faktura med Pagero

Med Pagero kan du både ta emot och skicka e-fakturor oavsett var i världen din verksamhet bedrivs.

Fler alternativ än elektronisk faktura

Även om e-faktura är det mest effektiva sättet att läsa in fakturainformation så fortsätter många att scanna och tolka fakturor av olika anledningar och kommer att göra det en lång tid framåt. Vi rekommenderar ReadSofts lösningar för scanning och tolkning av fakturor, antingen ReadSoft Online (molnlösning) eller ReadSoft Invoices (installerad hos dig). Läs mer om ReadSofts lösningar. Andra väljer att köpa tjänsten av en scanningsbyrå. Kontakta oss så berättar vi mer om de byråer vi rekommenderar och vilka för- och nackdelar som finns med tjänsten.

Information om Pagero