Artificiell intelligens på ekonomiavdelningen

I framtiden kommer artificiell intelligens (AI) att användas inom de allra flesta företag. Organisationer från alla branscher kommer att automatisera en lång rad arbetsuppgifter med hjälp av maskininlärning. En stor del av kundservicearbetet kommer att hanteras och snabbas på av AI-baserade chattfunktioner.

Artificiell intelligens på ekonomiavdelningen

AI inom supply chain

Enligt en ny undersökning genomförd av Forrester, planerar 89% av organisationerna att implementera artificiell intelligens inom supply chain och upphandlingsprocesser under de kommande två åren. I Sverige ser vi exempel inom kommunala verksamheter som använder AI under rekryteringsprocessen med bl.a. robotar som utför intervjuer och gallrar bland ansökningar.

Artificiell intelligens på ekonomiavdelningen

Ett område där artificiell intelligens förväntas skapa stort värde är inom finans- och ekonomifunktionen. The Institute of Chartered Accountants i England och Wales förutspår att AI kommer att ge förbättringar inom tre områden: tillgång till bättre och mer kostnadseffektiv data som underlag för beslutsfattande, skapa insikt från avancerad dataanalys och eliminering av rutinartade arbetsuppgifter.

Är det relevant att införa AI redan idag?

Användandet och prestandan hos olika AI-lösningar kommer att öka från år till år, men redan nu kan man se förbättringar. Ett område där AI redan idag kan skapa värde är inom ekonomiavdelningen.

I detta whitepaper kommer vi att fokusera på de processer där AI redan idag kan bidra till effektiviseringar, berätta varför organisationer ska införa denna nya teknologi och vilka vinster som kan uppnås. Vi kommer att förklara skillnaden mellan Robotic Process Automation (RPA) och maskininlärning och även diskutera framtida möjligheter med artificiell intelligens.

Ladda ner vår guide

Fyll i dina uppgifter nedan, så får du ett mail med länk till dokumentet.

Ladda ner guiden om artificiell intelligens på ekonomiavdelningen

Ladda ner guiden om artificiell intelligens

Fyll i namn och mailadress, så får du ett mail med länk till dokumentet. Helt kostnadsfritt!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Är du redo för att ta nästa steg?

Berätta för oss vilka utmaningar ni har